//
Estas llegint...
activitat, art, cultura, Fertilització Creuada +5

Davis Museum – 21 Maig

polling-station

Vista de la instal·lació de “La Secció Referèndum del Davis Museum (taula electoral)”, des del 2009 en curs. Una urna de votació en plexiglàs, vinil i mirall, un pedestal de fusta lacada, base giratòria elèctrica, cortina de vellut amb barra metàl·lica, brodat fet a mà sobre tela emmarcat, suport per Ipad, seient de fusta lacada, i la catifa sobre tarima de fusta. Dimensions: ample 246 cm, alçada 166 cm, profunditat 150 cm.

Davis Museum | El Mini-Museu Davis Lisboa d’Art Contemporani a Barcelona va ser fundat a Facebook en 2009. És el primer museu d’art contemporani creat en una urna a través de xarxes socials. Funciona alhora com una escultura “ready-made”, com una obra d’art col·lectiva, i com un espai conceptual, temporal i mutable més enllà de la seva realitat física. Una provocació per l’Art establert. Amb la seva pròpia col·lecció permanent d’art contemporani, el Davis Museum també és un projecte artístic sense ànim de lucre que organitza i produeix exposicions, fomenta la investigació, i promou exposicions d’art contemporani. A més, el museu organitza exposicions itinerants a altres centres culturals, museus i institucions, nacionals i internacionals, alhora que genera debat, pensament i reflexió. La seva missió és la selecció, presentació, estudi, difusió i preservació de l’art contemporani d’artistes emergents i reconeguts de tot el món.

Tot i que el Museu Davis no pot desafiar l’hegemonia cultural, és un exemple de l’aparició dels museus independents creats pels artistes per trencar el monopoli de les grans institucions culturals, l’“establishment”, i un intent de crear canals alternatius i augmentar la visibilitat de la creació visual contemporània, l’organització d’exposicions, pujar vídeos i publicacions com un canal alternatiu d’expressió i informació. I sí, podria ser vist com una petita revolució en la manera de pensar, organitzar i actuar cultural i políticament, i no només per la manera de crear art amb més o menys requeriment d’espai o finançament.

Davis Museum està oficialment reconegut per la Generalitat de Catalunya.

13090054_10208215076268036_832421653_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
http://www.catarinaleitao.net
http://www.davismuseum.com
https://laboratorisocialmetropolita.wordpress.com
http://www.lestruch.cat
http://www.davislisboa.com

 

 

Anuncis

Debats

Els comentaris estan tancats.

PROJECTE 2012-2017

PROPERAMENT!!

 

 

Memòria d’activitats 2012-2017

Catàleg virtual Fertilització Creuada 2012-2017

Segueix-me a Twitter