//
Estas llegint...
activitat, art, barri, ciutat, col·lectiu, crítica, cultura

Document Ciutat i Cultura

CIUTAT I CULTURA
Document per a la millora del sector cultural a Sabadell
Grup de Treball, Ciutat-Cultura. 2015-2016

sabadell

DOCUMENT CIUTAT CULTURA PDF

TEMES CLAU PER A LA MILLORA DEL SECTOR CULTURAL A SABADELL

Resum de temes clau resultat de les trobades Ciutat I Cultura que s’han dut a terme entre 2015 I 2016, aplegant professionals del sector, agents socials, I ciutadania.

En aquestes trobades s’han aplegat persones vingudes de diferents entitats, grups municipals, col·lectius culturals, ciutadans interessats en la cultura a ciutat. Companys del sector com Maia Creus, Joan VilaPuig, Tony Domenech, Xavi Miquel, Gerard Torres, Ester Amiel, Gemma Cascon, Isidre Soler, Nuria Nia, Francesc Benlliure, Pep Mares, Toni Porcar entre altres, han participat en les trobades i compartit les seves idees i coneixements.
Agraïm a tots els assistents i col·laboradors la seva participació, i a la Regidora de Cultura, Montserrat Chacon , la seva presència i interes. Agraïm també a L’Estruch el poder utilitzar l’espai per a les trobades.

PARAULES CLAU: Polítiques culturals, cultura local.

INTRODUCCIÓ:

Durant un any ens hem estat reunint diverses persones de diferents disciplines artístiques i àmbits del sector cultural sabadellenc. Un sector que, malgrat està patint fortament la crisi actual, és fonamental per al desenvolupament tant econòmic com social de la ciutat.

En aquestes trobades que hem anomenat “Taula Ciutat i Cultura” hem parlat de la cultura

local des d’una visió amplia que inclou diferents àmbits de les arts, del coneixement, del lleure, de l’educació, de la memòria històrica, de l’ecologia, del patrimoni, etc. Hem debatut sobre els diferents aspectes de la funció de la cultura a la societat sabadellenca d’avui, i sobre temes relatius a la continuïtat, accessibilitat, intercanvi, transversalitat, cooperació, transparència, etc. d’aquesta. Hem parlat de les polítiques i dels actors, i també sobre la relació que ha de tenir Sabadell amb la resta del territori, especialment amb els pobles més propers de la comarca, amb la veïna Terrassa i amb la metròpoli barcelonina. Hem parlat molt de les mancances però encara hem parlat més de possibilitats, i tot plegat apuntant indicadors i possibles articulacions que condueixin a assolir nous models de gestió en els que es redueixi la burocràcia, i es millorin les connexions entre els subjectes.

Considerem el teixit cultural com a estratègic i volem que Sabadell es projecti com una ciutat creativa, productiva i sostenible, creant espais d’exhibició, incentivant mercats de contractació, desenvolupant iniciatives, fomentant la creació de nous llocs de treball i de noves empreses, fent més visibles els projectes ja existents, creant xarxa, i en definitiva promocionant la cultura local dins i fora de la ciutat.

Després de les jornades de diagnosi, es van fer entre maig i juliol de 2016 una altra tanda de trobades en format de grup de treball per tal d’elaborar un document que pugui ajudar i fer propostes per la millora i reactivació del sector.

Aquest document doncs vol oferir una aproximació prepositiva als temes que en comú s’han considerat vitals per al desenvolupament del sector cultural local.

Anuncis

Debats

Els comentaris estan tancats.

PROJECTE 2012-2017

PROPERAMENT!!

 

 

Memòria d’activitats 2012-2017

Catàleg virtual Fertilització Creuada 2012-2017

Segueix-me a Twitter