INVESTIGACIÓ/EDUCACIÓ 2012-2017

Col·laboració del Laboratori Social Metropolità a les propostes pedagògiques de l’Estruch

“L’Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu, és un escenari excepcional per desenvolupar experiències educatives que permetin el contacte dels estudiants d’educació infantil, primària i secundària amb els processos de treball del creador contemporani, professió on la interdisciplinarietat és cada cop més necessària i habitual.

Per això, l’Estruch programa cada curs escolar diverses propostes pedagògiques que pretenen costar l’art contemporani a infants i joves a partir de l’observació, l’anàlisi i la participació dels estudiants en els projectes artístics que s’estan desenvolupant a l’Estruch, així com animar-los a qüestionar les idees preconcebudes sobre els conceptes d’artista, creació i art contemporani. En aquestes experiències resulta imprescindible la col·laboració dels artistes residents. ” (Formació L’Estruch)

Laboratori Social Metropolità (LSM), ha participat en el programa educatiu del centre amb propostes que permeten conèixer la dimensió social de l’art i com diversos projectes artístics poden donar peu a dinàmiques participatives, ha participat activament en les visites dinamitzades que organitza el servei educatiu de l’Estruch, tant a la proposta per a educació infantil i primària com a la visita adreçada a alumnes d’educació secundària i adults.

Anna Recasens també va col·laborar en l’edició pilot del taller de videoreportatge “Enfocant l’Estruch. Com comuniquem l’art contemporani?”, esdevenint una de les cinc artistes residents entrevistades pels alumnes de Batxillerat artístic de l’IES Vallès: http://www.youtube.com/watch?v=co_ZXsIgIDo

Més enllà de les col·laboracions amb el Servei Educatiu del Centre, LSM, ha participat en propostes educatives amb el Grup de recerca sobre Brain Gym, i el Grup Ioga en la Educació, ha realitzat tallers diversos, ha programat un curs d’apreciació de l’art amb alumnes de la Fundació Main, ha facilitat debats i conferències, i taulas de treball.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.